<body>
Love is our Resistance
They'll keep us apart, they won't stop breaking us down

Biography

The name is ELY. Pronounced similar to Alley but I don't live in alleys and neither could I be found there. I'm in love with Century Gothic, Kristen ITC and Rage Italic. And, abit of Tahoma. They're famous, like obviously you'll know who they are. I'm a die-hard fan of White, Pink and Gray. Not much of Black. Chocolate and Cheese are my two best friends, they're always by my side whenever I need them. My greatest enemies are Liar, Backstabber, Hypocrite and Nag. I hate them alot. World would be sucha better place without them all.

bold underlined strikethrough italic


Mediabox

"If we live our life in fear,
I'll wait a thousand years
Just to see you smile again "


Sweetdesires

Did I hear someone said "cheese" or "chocolate"?

Ben & Jerry's Ice-Cream
Ipod Touch
Cinema: Watch Legion
Part-time Sales Assistant Job
That Handbag from Prada
Your wishes here


Tagboard

cbox recommended.
preferred maximum width to be 200px.


Linksboard

Meet the people I love♥

friend friend friend friend
friend friend friend friend
friend friend friend friend
friend friend friend friend
friend friend friend friend

Pastentries

Are you sure you want to turn back the time and read about my past?

Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012


Creditorials

NEVER REMOVE THIS SECTION!

Layout Designer:
♥chocodiiction-lovesxoxo*
Others:


Ahad, 30 Oktober 2011


knal dh lme !! tp mulai rapat sejak kami balik sekolah same2
JUJUR katekan !! aku mengharap die akn mnjadi
kwn yg SETIA dlm perhubungan kami !! ; ))



MIRA !! aku dh mle syg kn ko !!
so !! don't break my heart ye darl !! :D



chummeellll , bulattt , tembam dan teddy bear !!
haha !! sowi syunk !! i2 bkn kutuk tp pujian dr aku yg sgt ikhlas !!
aku xbleh tgk owg yg tembam atau comell !!
coz aku akan mnjadi owg yg sgt kejam dgn cre pelok kau dr blakang ,
cubit pp kau dan pukul lengan kau !!
hehehe !! sorry ye !!
aku tau kau sakit !!
tp nk wat mcm mne kau sgt chumeellllll !!
jd kau salah satu owg yg aku ske usik !!
jgn marah aku ye WIDA !! :P


        
luff u monitor !! ;D


kau nmpk mcm budak form 1 ble pakai baju skolah !!
tp hakikat nye kau dh form 6 !! oh my !!
suara kau kasar , pangai kau lasak !!
bak kate owg kecik2 cili api !!
but wow !! aku teruja ble tgk ko dress up yunk !
dh mcm umor 25 thn ke atas !! woots , woottss ~~
xcaye aku !! i2 kau ke AMA !!


yeahhh !! that's my darl !!
mokcik yg kuat & ske potpet dlm klaz aku !!
huhu ,,



sempoi , kelakar , slalu ade mslh ngan buah hati ,
jarang marah , selalu wat kwn ketawa ,
dan kau di gelar MRS.BEAN !!!
hoho !! ,, pangai kau wat aku selesa dude !!


WANI !!! keep it up gurlz !!
happy coz to meet u !! =D



lembut , garang , ramai peminat !!
ppeeewwwiittt !!
EYCAH ler !! cun gtu !!
ahakkkzzz !!

                                            
ehemm, ehemm !!
tegas , mempunyai gaya seorg pemimpin ,
byk beno idea yg dicurah nye !!
uish,uish !! die nie nmpk sombong ckit tau klu xknal die !!
huhu !! ble dh knal !!
tadaaaaaaaaaa !!
xde la sombong mne pown !!
hikhik !!
SYERA lorh owg uh !!
pppeepppss !! :p


HERE WE ARE !!!


gila-gila , ske ketawa kuat2 , bising satu skolah ,
ske buli owg !! , suka bersaing ,
dan yg pling pnting !!
kami SEHATI SEJIWA !!! :P

JUJUR !! JUJUR !! JUJUR !!
ye ,, prkataan nie hrus ade dlm hbgn kami !!
supaya !! dpt jge prasaan antara satu sama lain !!
so ,, kesimpulan nye !!
xnk gadoh , xnk ade p'selisihan fhm dan perkara
yg same wk2 dgn nye ye GENG !!
CHILL UP !! :P

♥our lips must always be sealed
3:44 PG

Rabu, 26 Oktober 2011

dlm dunia nie dgn semua owg kte bersahabat !!
xkre la bnda uh secara rasmi atau pown x !!
persoalan nye skrg nie !! ,,, sahabat terdekat kte ,, # maksudnye # shbt yg kte sayang dan terbaik dlm hdup kte !! brada di sisi kte xkre dlm keadaan senang atau susah !! ,,

masih ade ke sahabat yg jujur dlm persahabatn !! ,,
masih ade ke sahabat yg snggup menolong kte ble btol2 dlm keadaan t'desak !!
dan masih ade ke sahabt yg terima kte seadanye !!

peringatan pd diri sendiri !!!!
berkawan atau bersahabat dgn ikhlas !!
menegur sekiranya salah !!
buang yg keruh dan ambil yg jernih !!
bru lah hbgn erat dpt dibentuk !! ,, : )))

♥our lips must always be sealed
6:24 PG

Jumaat, 21 Oktober 2011

ptg yg mendung dan suram tp lg indah hrinye !! bhaha !!
ok,ok,,, aku dh mle nk start mepek nie !!

title aku pd ptg nie biar kan ~~ ,,, huhhh,,, cter nie psl aku seorang pmpuan yg bodoh,lemah dan mudah maaf kn kslhn owg yg dh byk kali permainkan aku !!

aku xnk aib kn die atau cter buruk psl die !! cme nk lpas kn geram je !!
ye ,, dulu die seowg yg sgt skema tp pnuh ngan prinsip bertanggungjwb dan caring !!
haa !! mne pergi semuanye tu skunk nie !! knpe !!!
persoalan uh smpai skunk si dia xbleh nk jwb !!
bg aku,, xpe !! ,, rela kan je ape yg die wat !!
maybe sbb skunk "HE CHANGES THE STYLE" ,,so ,, rmai owg t'tarik dgn die !!
sobsobsob !! terkontang - kanting aku nangis sowg2 ble pk balik ape yg die dh wat !!
lg skali aku ungkap kn !! xpe !! ,, rela kn je die ,,

sebanyak mne aku skit hati skali pown AKU TETAP MAAF KAN DIE !!
xtau knpe !! mgkn sebab perkenalan kami dh lme !! ,,,

maaf sbb hati aku dh kosong !!  tp knpe prasaan cmburu ade lg !! KNPE , KNPE !!
aku sendiri pening knpe bnda nie jd kat aku melalui owg sme berulang kali !!
seyes ni wak !! sye dh pnat !! ,,, nape awk xphm !!
soalan yg sama dan byk kali aku tnye !! tp xjgk die jwb !!
huhhhh,,, hati aku sakit bia tuhan je la yg tau !!

prnah jgk nekad xnk contact die lg !! tp mte dan tgn aku xprnah katekan 'X NK' utk ignore kn mcj yg die bg !! sbb i2 kami tros berhubung dan berhubung !!

sampai ble aku akn tros maaf kn kau !!
smpai ble kau akan sakit kn aku !!
smpai ble kau nk wat aku nngis !!
SMPAI BLE !!

:(((( ,, aku xtau ble kau akn jwb semua soaln aku !!
nmpak jgk aku yg terpaksa wat kptsn !! ye,, jwpn aku utk biar kn je kau pergi ikot kmahuan kau !!
aku xkn halang atau tnye kau ape2 lg !!

biar kn aku tnang !! biar kn aku lpe kn kau !!
biar kn aku tros kan hidup aku,,
dan aku akn biar kn kau hdup ngan dunia kau !!

haha,, ok,ok ,, hope hidup aku brtambah ceria lpas nie !!
khdupan msh pnjang !! # kautdeenakuat #

yg pnat membebel deenadeane's life lorh !!  :p

♥our lips must always be sealed
3:27 PG

Jumaat, 7 Oktober 2011


PENGHUJUNG yg tdk menggembira kn ,, !
 
 
mase tengah dating niey.

Si Gf pown bertanye laa pade Bf nye.

GF: u. u sayang i tak ??
... ... BF: tak. tak sayang u pown. *sambil ketawe

GF: hmm. U, u tak jemu kee tengok i hary2??
BF: errr. kompom lee jemu. malas laa nak dating dgn u lagik.

GF: kalau i mati, u datang tengok i tak ??
BF : tanak la . i takut tengok mayat.

GF: kalau i saket, u sudi jage i tak ??
BF: banyak lagi keje i laa syg,

GF: U. u pilih i sebab rupe paras i ke ??
BF: mesty laa. kalau u tak cantek, ade ke yg nak pandang ??

setelah mendengar semua jawapan BF, GF terluke. sedangkan BF hanye main2.

Seminggu kemudian, GF maseh tak menghubungi BF. dan Bf lgsg tak menghubungi GF. GF mule resah. dan kemudian, dye terime msg, Syg, i got somthing for u. plis come to my home now.

GF melangkah pergi ke sna dgn segera. tak sabar menemui BF. tetapi ape yg dye dapat hanye lah sepucuk surat.

syg, I syg u. kalau boleyh hari2 i nak u dating dgn i. u tak cantek sekali pown, i tetap pandang u. sebab i tengok haty u, bukan rupe u. I takut tengok mayat, that y lah i pergi dulu dari u. sebab i tahu u berani tengok i dalam ape jua keadaan.

dan mase u terime surat niey, i dah pown pergi seminggu yang lepas. U kuad boleyh hidup tanpe i, sedangkan i pergi, sebab tak mampu hidup tanpe u.

♥our lips must always be sealed
7:24 PTG

woots,woots !! hati aku dh mula meraung kembali bila bkak cter yg aku tetap perlu terima !!
nk dijadikan cter !! selepas result SPM aku kluar , mcm2 bnda yg aku angankn !!
matlamat utama aku of coz la nk jejak kn kaki kat universiti !! tp rezeki aku xde ,, huhhh,,

ble portal kemasukan f.6 kluar dan nme aku ade dlm senarai uh,, ayah aku dengan pantas nye suruh menjejak kan kaki di ctu !! ,, disebab kn aku mempunyai ego yg tnggi aku bantah sekeras-kerasnya !!
sebab otak aku mmg dh katekan 'XNK' utk kmbali ke sekolah !! ,, wah , wah !! sgt hebat alasan aku !!!

bkn nk derhaka atau melawan ckp ayah !! tp keinginan aku utk pergi ke uitm sgt kuat !! tp tetap harus b'gantung pd kptsn upu ,, dan prasaan hati aku yg xtenang selama beberape hr mmg tlh memberitahu aku satu knyataan yg pahit !! ,, sobsob,, air mate aku mengalir dgn laju ,, aku xditerima untk ke IPTA ,,
dan ayah aku ttp berkeras nk aku msk ke tngkatan 6,, tp aku ttp dgn pendirian aku,, lagi rela aku pergi ke IPTS drpda aku jejak kaki ke f.6 ,, nmpk x betape benci nye aku utk ke skolah !!

perkara yg pling aku xpercaye dlm dunia nie ialah ??? bile aku dterima ke MATRIKULASI utk pnggilan kedua ,, yg wat aku paling kelam kabut ble tarikh daftar nye adalah esok (isnin) !! sedangkan aku dpt tau hr nie !! malam plak uh ,, mne ade bank bkak malam2 utk aku bayar yuran pndaftarn !! ,, tmbah plak mslh lg ble keluarga aku kat selangor !! ,, mmg pnuh dugaan dan cabaran utk aku malam uh !! ,,mnggu pertama aku excited ble aku dpt blajar dgn owg yg baru !! ,, tapi syg !! xsampai sebulan aku xdpt menahan tekanan yg menimpa dan dtg bertubi2,, mgkn i2 adalah padah ble aku lawan ayah aku,, haishhh !! ,, dlm keadaan tekanan jugak la aku ambil kptsan utk berhenti dan ikowt saranan ayah aku utk ke f.6,, =owg ckp bnda yg kte benci tu la yg kte dpt= ,, hmmmm,, aku terpakse akur je la!! semangat aku pulih kmbali ble aku ade peluang utk troskn impian aku !! tp !! xtau knpe dlm mse sebulan peluang terpampang dpn mte ,, aku wat mcm xtau !! pendek kate aku mcm mati akal !! ble penghujung bln julai dh tamat dan welcome ogos ,, aku semakin sedar bhwa aku mmg xde rezeki !! ,,

bile pertengahan ogos muncul !! aku menerima mcj drpd kwn baik aku,,, die mnx tlg utk semakkan permohonan die sme ade dterima atau x !! dan tros aku terlintas spatutnye die dpt tau kptsn pd hujung bln julai,,bkn pertengahan ogos !! ,, ha !!!! dan mse uh !! lg skali aku meraung kesakitan ble die bg tau tawaran tu dilanjut kan smpai p'tghan bln !! yg membuat kn aku nngis terguling sbb aku tdak tau yg twran i2 tlah dilanjut kn .. klu aku tau awal2 aku xkn b'pk pnjang dan tros membeli no ID ,, mne la tau aku msih bleh menjejakkan kaki di uitm !! hehehhh !! jgn bermimpi la utk aku masih berharap peluang muncul dpan mte aku lg ,, sgt jelas dan terang-benderang aku xde rezeki utk ke sana !!

terpakse terima dgn redha dan ikhlas pd jln nie agar aku dpt berjaya pd mse hdpn !! ; )))

♥our lips must always be sealed
12:28 PG

Selasa, 4 Oktober 2011

hey,hey !! assalamualaikum ,, mownink my own self !! haha ,,
bln disember 2010 yg lalu ,, aku sudah melabuhkan tirai dlm zaman persekolahan !! kononnye tamat sebagai student yg memakai 'baju sekolah' la !! huhu,, pejam celik , pejam celik !! bleh dikatakn hmpir sebulan aku dok umah tnpe memegang buku !! cam xpercaya pown ade !!

masuk je bln januari 2011 !! adek2 aku semua berpakat bz nk g skolah !! sdangkan aku jd pengangguran sepenuh mse kat umah !! bayang kn betape bosanye hidup !! ish,ish !! xbleh jd nie !! 'aku tetap nekad nk cri kerja dan pgang duit sendiri !! ' ,, seelok dpt kerja aku berkenalan ngan dua org hamba allah yg sgt baik budi pekertinya !! tros trang ckp,, aku jarang jmpe manusia sebaik dyeowg nie !! ,,lbih kurang 5 bulan kami menghabis kn mse bertiga bersama !! ,, tp syg !! aku angkat kaki tnpe memeluk erat mereka berdua !! huhhh,,, sediyh xterkata aku !! ,, naseb baik dyeowg phm keadaan aku !! ,, ikowt kn hati,, nk sgt dok seumah ngan dyeowg ,, tp angan2 je la mimpi tu !! wink,wink ~~

sgt senang dan gembira dpt tatap dan berkenalan ngan insan sepertimu wahai sahabat !! haishhh !!
feeling lbih2 plak aku !! ,,, haha !! i2 la dikatekan rindu thp gaban nmenye !! ,, harap pertemuan kte dikenang seperti mne sye mengenang kamu berdua !! ; ))



nadhirah !! ; ))


ehem,ehem !! awek cun !!
tikah la !! ; ))

jeng,jeng,jeng !! snap,snap !!
peace!! ngee~~ :D






♥our lips must always be sealed
8:02 PTG